Keytoe_logo_wit_kleinCreated with Sketch.
MENU

Career Rebels

Door

Keytoe x
Career Rebels

Wat doe je als de naam van je organisatie niet meer past bij je werkzaamheden en bij hetgeen je als organisatie uit wilt stralen? Juist, dan schakel je Keytoe in (of niet, dat moet je zelf weten, maar of het dan lukt durven we niet te zeggen). We willen het graag met je hebben over HR Via Care, of eigenlijk over Career Rebels, dat we samen met HR Via Care uit de grond hebben gestampt. HR Via Care bemiddelde vooral in de zorg – denk aan ambulancebestuurder – als uitzendbureau, maar wilde het anders gaan doen. Unieker zijn. Rebelleren. 

Onderzoek

Het begon met onderzoek. Onderzoek naar klanten en opdrachtgevers, maar ook naar de visie, kernwaarden en concurrenten. We kwamen er al snel achter dat HR Via Care niet zo jeugdig en creatief was als concurrent YoungCapital, maar dat er wel te winnen was op authenticiteit en het rebels benaderen van de branche. Het uitgangspunt van het onderzoek waren de vijf kernwaarden die samen de criteria vormden voor elke vorm van ontwerp, zowel intern als extern op de website, in de naam en als de tone-of-voice. Hieruit werd de naam Career Rebels geboren.

Rebels

Hoe zou Career Rebels er dan uit moeten zien? Bij rebellie dachten we al snel aan stakingen en demonstraties met schreeuwende teksten en felle kleuren. Hier is de stijl van de gehele organisatie op gebaseerd, zo ook de website. In de oude website stonden maar twee kleuren centraal, in de nieuwe website gebruiken we een breed kleurenpalet voor meer variatie en de mogelijkheid om onderdelen uit te lichten en op te laten vallen. In de oude website was maar beperkt nagedacht over de benadering van de doelgroep, in de nieuwe website deden we het anders. Je bent geen ‘klantenservice medewerker’, maar je kunt gewoon lullen als brugman. Geen ‘administratief medewerker’, maar je kunt wel overzicht houden als een excel-bestand. Dat is Career Rebels.

Alleen skills

Bij Career Rebels gaat het om de groei van uitzendkrachten. Een vacature kan zomaar de springplank zijn van jouw carrière. Je hebt geen opleiding? Geen probleem; die kun je ook volgen bij Career Rebels. Waarom we er dan voor hebben gekozen om de namen van de vacatures aan te passen? Omdat het niet gaat om wat je doet, maar om waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Meer op skill, minder op functieomschrijving. Geen kaders, maar een functie die je vet vindt en waar je graag je bed voor uitkomt. Alles wijst erop: weg met die traditionaliteit en lekker buiten de lijntjes kleuren. Check de website van Career Rebels om te zien waar we het over hebben.