Keytoe_logo_wit_kleinCreated with Sketch.
MENU

Plantsome

Door

Keytoe <3
Plantsome

Plantsome.nl is dé webshop die het kopen van kamerplanten leuker en makkelijker maakt. In 2017 klopten plantenbazen Axel en Thom bij Keytoe aan met de vraag of wij ze door het dak konden laten groeien. Plantsome moest onderscheidend worden door design en creativiteit. De bezoeker moest echt gegrepen worden en het gevoel krijgen dat hij/zij uitstekend online geholpen kon worden bij de zoektocht naar een kamerplant. Tuincentrum? Nee joh, laat ons je helpen!

Online Marketing & Customer Research

De focus lag al vanaf het begin op Online Marketing. De conversie moest omhoog en terwijl er op de achtergrond een compleet nieuw design gecreëerd werd, is er aan de voorkant direct gestart met het doorvoeren van slimme online marketing trucs. We zijn verder de diepte ingedoken en er is een customer research traject gestart. Dit betekent echte interviews met echte klanten. Hoe goed zijn de call-to-actions? Prijzen met of zonder euro-teken? Een oranje of groene ‘winkelmand-knop’? Deze research heeft een belangrijke rol gespeeld bij het creëren van de nieuwe webshop. We kwamen er bijvoorbeeld achter dat veel mensen moeite hebben met het online kopen van kamerplanten, omdat ze geen referentiekader hebben. Om de bezoeker te helpen hebben we naast de kamerplant een bank geplaatst, zodat de hoogte van de plant goed te bepalen is.

Om de klant echt op zijn/haar wenken te bedienen werd de ‘Plantzoeker’ in het leven geroepen. De bezoeker geeft antwoord op een paar slimme vragen en poef; dé ideale plant wordt uit het assortiment gefilterd en aan de bezoeker getoond. Verrassender dan Sinterklaas en effectiever dan Tinder! Al zeggen we het zelf. Het conversiepercentage onderschrijft ons gevoel.

Branding

We hebben een frisse en herkenbare look and feel gecreëerd die Plantsome op de kaart zet. De nieuwe huisstijl is op de webshop uitgerold en doorgetrokken in alle andere online en offline uitingen. Maar we designen niet alleen, we denken ook conceptueel mee. Zo toverden we de giftcard om in een heuse Giftbox. Een cadeau-concept waarin naast de giftcard ook een leuke verrassing zit. De ontvanger krijgt het luchtplantje Fred namelijk cadeau. Hoe je een giftcard leuk maakt? Zo dus!

Meer van dat slimme spul

Wanneer zo’n nieuwe groene vriend wordt thuisbezorgd vindt de ontvanger een handige flyer in de doos. Die ziet er niet alleen gelikt uit, maar brengt ook nuttige informatie over op de ontvanger. Waardevolle informatie over water geven, het gebruik van potgrond, de ideale spot voor de plant en tips waar de lege doos allemaal voor gebruikt kan worden. Daarnaast roept de flyer op tot het downloaden van dé gimmick van Plantsome: de verzorgings-app. Daarmee wordt het verzorgen van planten een makkie. De app kijkt naar de standplaats van de plant en bepaalt op basis van het aantal lichturen en de type plant precies bij voor de klant wanneer de plant weer water nodig heeft!

Anything else?

Voor Plantsome doen we nóg veel meer. We onderhouden de social media kanalen, organiseren fotoshoots, schrijven blogs, analyseren de conversie en gaan naar karaoke-feestjes met het Plantsome team. We hebben zelfs alle planten een eigen voornaam en gepersonaliseerde eigenschappen gegeven om het kopen van planten leuker en toegankelijker maken! Zit jouw naam er ook tussen?