Keytoe_logo_wit_kleinCreated with Sketch.
MENU

ExcselsiorRotterdam

Door

Intro

Stichting Betaald Voetbal Excelsior Rotterdam, kortweg Excelsior. De gezelligste betaaldvoetbalclub van Rotterdam en omstreken. Zo sta je jarenlang de club aan te moedigen in tochtige stadions door het hele land, en zo mag je als websitepartner aan de slag. Het woord “trots” is nog niet genoeg om te vertellen hoe we ons voelden toen we deze kans kregen. En we hebben hem met beide handen aangegrepen.

Inkoppertje

In 2018 werd Toscani lid van de Excelsior Business Club. Uiteraard om ons netwerk te vergroten, maar ook zeker omdat Excelsior ons aan het hart ligt. Met een echte supporter in ons midden, die al sinds het begin van deze eeuw een seizoenkaart van de club heeft, was de keuze voor deze business club een heel logische. Toen Excelsior een jaar later aangaf op zoek te zijn naar een nieuwe partner voor het onderhoud aan de website, twijfelden we dan ook geen moment. Een inkoppertje. Sinds de aftrap in oktober 2019 is Toscani de officiële websitepartner van Excelsior. In eerste instantie gericht op onderhoud, maar ook een hele nieuwe website werd op de planning gezet. Ons doel? De beste voetbalwebsite van Nederland maken.

Technische hoogstandjes

Nou, inmiddels is hij er: de nieuwe website van Excelsior. Een samenwerking van verschillende entiteiten – Kollega het design, Toscani de techniek, Excelsior de content – met als resultaat een website met een sterke en sportieve uitstraling die perfect bij Excelsior past. In deze uitstraling, maar ook qua functionaliteit, kun je zien dat de supporter voorop staat. Maar we scoren niet alleen met de voorkant van de website: ook aan de binnenkant van de website zijn technische hoogstandjes te vinden. Zo is de verdediging op orde door middel van extra beveiligingsmaatregelen, zoals een firewall en het blokkeren van aanvallen op het inlogsysteem. Het speelschema, uitslagen en de actuele ranglijst worden door middel van een koppeling met de KNVB automatisch bijgewerkt. Daarnaast is een online fanshop beschikbaar, inclusief koppelingen met iDEAL en DHL en een kortingssysteem voor seizoenkaarthouders. Bovendien is de externe ticketshop aan de website gekoppeld, zodat de echte supporter direct online kaarten kan bestellen.

Excelsior4All

Naast deze website voor de BVO, zijn we ook aan de slag gegaan voor de MVO-tak van de club. Excelsior4All is het maatschappelijke hart van Excelsior, met als doel sociaal-maatschappelijk actief zijn in de regio Rotterdam. Deze rol zorgt voor verbetering van de leefsituatie van individuen, groepen en wijken. Hiervoor gebruikt Excelsior4All de kracht, het merk, het imago en de kernwaarde van de club. Daarom was het voor ons een logische stap om ook de website van Excelsior4All dezelfde uitstraling te geven als die van de hoofdmacht. Bovendien mag duidelijk zijn dat Keytoe haar maatschappelijke verantwoordelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Begin 2021 is de nieuwe website van Excelsior4All gelanceerd in dezelfde stijl als de hoofdsite van Excelsior.

Kers op de taart

Momenteel zijn we bezig met de kers op de taart. Een volledig op maat ontwikkelde CRM-webapplicatie voor Excelsior4All, waarin projectleiders, organisaties, medewerkers en deelnemers aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Trainers kunnen de aanwezigheid van deelnemers aan projecten registreren en door middel van evaluatieformulieren hun voortgang tijdens het project bijhouden en monitoren. Organisaties kunnen deelnemers aanmelden voor maatschappelijke projecten. Ouders worden op de hoogte gehouden van de voortgang van hun kinderen. En via een heldere rapportage maken we dit inzichtelijk voor de projectleiders. Dit alles overzichtelijk vanuit één omgeving.

Steeds hoger

Excelsior is Latijn voor “steeds hoger”. Een doel dat we beiden nastreven. En met succes: zowel Excelsior als Keytoe is zo tevreden over de samenwerking, dat deze onlangs met een jaar is verlengd. De prijs voor beste voetbalwebsite van Nederland is nog niet in de wacht gesleept, maar wacht maar: die komt er nog wel.